Ultimele Știri

Alina Bică își va petrece sărbătorile după gratii

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bică, rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, astăzi, contestația la decizia ca măsura arestării preventive îndeplinește condițiile de legalitate.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv ca Alina Bica să fie judecată în stare de arest după verificarea legalității măsurii arestării preventive în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din București.

„Menține masură arestării preventive a inculpatilor Bica Alina Mihaela, Bogdan Dragoș George, Alexandru Lăcrămioara, Nuțiu Emil, Dumitrean Crinuța. În baza art. 207 alin. 2, alin. 4 si alin. 7 Cod procedura penală menține masură preventivă a controlului judiciar față de inculpații Diacomatu Sergiu Ionuț, Teodorescu Cătălin Florin, Vasilescu Oana și Gheorghe Stelian”, se arată în decizia ÎCCJ de săptămâna trecută.

Alina Bica a fost trimisă în judecata pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanța Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

În dosar, au fost acuzate și alte persoane care erau în componența Comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru, toți în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ, toți sub control judiciar, și Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupție în alta cauză.

De asemenea, au mai fost deferiți justitiei Emil Nuțiu, în stare de arest preventiv, evaluator, și Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii, ambii acuzați pentru complicitate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*