Alina Bica, despre modificarea articolului privind abuzul în serviciu: ”Nu am cerut dezincriminarea infracţiunii”

Alina Bica, fost procuror șef al DIICOT, a declarat că este de acord cu decizia Curții Constituționate a României privind modificarea articolului cu privire la abuzul în serviciu, considerând-o o modificare ”normală și legală”.

Fostul procuror șef a declarat că nu a cerut ”dezincriminarea infrațiunii” și că din punctul ei de vedere, lucrurile se vor schimba fundamental.

„Mi se pare normală şi legală, este exact ceea ce am cerut să se constate, doresc să subliniez că niciun moment nu am cerut dezincriminarea infracţiunii. Mie nu mi s-a reproşat încălcarea unei norme. Mie mi s-a spus, de către unii oameni, că n-am făcut bine ce am facut, dar de ce nu am făcut bine nu mi s-a spus. Nu ştiu cum e la alţii, dar la mine lucrurile se schimbă, da, se schimbă fundamental. Nu e nevoie să o invoc, ea vine să stabilească nişte limite de la interpretare normală, cum de altfel, mai spun încă odată: practica noastră judiciară din 1968 încoace, până in 2013, a fost în sensul că acea îndeplinire defectuoasă era asimilata cum a zis Curtea, unei noţiuni de încălcare a unei legi. Eu nu ştiu de unde a venit noua viziune, după 2013, dar ma bucur ca s-a clarificat”, a declarat Alina Bica, la sediul instanţei supreme.

Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, a ridicat, în dosarul său, o excepţie de neconstituţionalitată privind abuzul în serviciu. Aceasta a fost judecată joi de magistraţii CCR, alături de alte şapte sesizări, judecătorii recomandând ca sintagma ”în mod defectuos” să fie înlocuită cu ”prin încălcarea legii”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *