Ultimele Știri

Alina Bica, ”Al Capone de România”

bica

Fostul procuror-şef Anti-Mafia s-a comparat cu celebrul gangster american Al Capone. Afirmaţia a fost făcută, într-o notă ironică, la instanţa supremă, în şedinţa de judecată în care Alina Bica a fost audiată în primul dosar de corupţie.

Magistratul suspendat a încercat să convingă instanţa că argumentele acuzării nu se susţin şi ar putea, la fel de bine, să fie enunţate în mii de alte cazuri, relatează digi24.ro.

Fostul procuror-şef al DIICOT a fost audiat, în calitate de acuzat, chiar în ziua în care foştii săi colegi şi subalterni făceau bilanţul anului trecut.

În faţa judecătorilor, Alina Bica a explicat că acuzaţiile procurorilor – care susţin că fosta şefă a DIICOT ar fi aprobat ilegal o despăgubire mult supraevaluată -, sunt contrazise chiar de procesele verbale ale şedinţelor Comisiei de Despăgubiri în care s-a discutat dosarul omului de afaceri Gheorghe Stelian. Din acele documente, spune magistratul, reiese că ea a fost cea care a cerut lămuriri de la expertul care a evaluat terenul.

„Nu mă gândeam că acest proces-verbal va fi considerat probă. Nu vreau să mă gândesc la procesele verbale de la Guvern, pe şedinţele de avizare la care participam. Discutam două ore şi se consemnau câteva fraze. Ar putea să îmi facă mii de dosare. Nu mai ies din puşcărie toată viaţa. Eu şi Al Capone”, potrivit declaraţiei Alinei Bica.

Alina Bica a respins şi acuzaţia legată de intervenţiile care s-ar fi făcut pentru ca ea să aprobe vreun dosar de despăgubire.

„Nu aveau tupeul să vină. Mi-am construit un fel de a fi de „om al dracului”. Aşa eram eu, ăsta îmi era „buhul” şi în Ministerul Justiţiei şi în Guvern. E consemnat pe bandă din şedinţa de Guvern că dacă Bica a semnat, lucrurile sunt legale. O spunea premierul, o spuneau miniştrii. Cine să vină să mă abordeze?”, declara Alina Bica.

Audierea fostei şefe a Parchetului anti-mafia va continua peste două săptămâni, la următorul termen al procesului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*