Ultimele Știri

Alimente potrivite pentru un ten fără riduri

O piele frumoasă se obţine din interior. Mai exact, alimentaţia este cu mult mai importantă decât orice produs cosmetic, atunci când vine vorba de frumuseţe.

Pentru a întârzia apariția ridurilor, trebuie să consumi cantități mai mari din următoarele alimente.

Alimente bogate în Omega-3. În această categorie intră somonul, anşoa, sardinele, dar şi nucile şi seminţele. Aceste alimente sunt bogate în grăsimi sănătoase, iar substanţele pe care le conţin luptă împotriva proceselor inflamatorii şi ajută celulele pielii să se regenereze.

1

Avocado. Tot din grupa alimentelor bogate în grăsimi sănătoase face parte şi avocadoul, însă acesta mai conţine, pe lângă Omega-3, şi vitamine precum vitamina A sau E, dar şi minerale precum potasiul. Toate acestea menţin elasticitatea pielii, nivelul optim de hidratare şi preîntâmpină apariţia ridurilor.

1

Condimente precum turmericul. Turmericul conţine o serie de antioxidanţi esenţiali pielii, care o protejează împotriva radicalilor liberi şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

1

Fructele de pădure. La fel ca şi turmericul, fructele de pădure sunt bogate în antioxidanţi, mai ales cele închise la culoare, precum afinele. Aşadar, în sezonul lor, e bine să profiţi cât poţi de mult de beneficiile lor.

1

Castraveţii. Cu un conţinut mare de minerale – magneziu, zinc, siliciu – castraveţii previn retenţia de apă şi diminuează totodată aspectul pungilor de sub ochi. Sunt foarte indicaţi, de asemenea, persoanelor cu pielea foarte uscată, deoarece ajută la hidratare, fiind bogaţi în apă. Incluşi în dieta de zi cu zi, ajută şi la prevenirea ridurilor.

1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*