Ultimele Știri

Alimente pe care trebuie să le evităm în alimentația zilnică

Sunt mai multe alimente pe care trebuie să le evităm în alimentația de zi cu zi. Printre acestea se numără pâinea albă, orezul alb şi laptele de soia.

PÂINEA ALBĂ. Unul din motive este acela că procesele moderne de fabricaţie, în loc să facă pâinea mai bună pentru organism, o fac mai rea, prin adăugarea de aditivi şi prin “golirea” făinii de toate vitaminele şi mineralele din grâu. Astfel, produsul aduce doar calorii organismului, nu şi nutrienţi de valoare. Mai ales diabeticii ar trebui să se ferească de pâinea albă. Asta pentru că grâul are un indice glicemic ridicat.

Nu este recomandat să renunțați la pâine, dar dacă renunţaţi trebuie să știți că puteți lua conţinutul de fibre din fructe şi legume.

Încă un lucru care poate nu îl ştiaţi despre pâine este că grâul poate agrava depresia şi anxietatea prin diminuarea producţiei de serotonină – hormonul fericirii. Iar un alt motiv pentru care ar fi bine să staţi departe de tot ce înseamnă făina albă este acela că grâul scade nivelul de testosteron din corp şi îl creşte pe cel de estrogen. Astfel, la bărbaţi, poate apărea hipertrofia glandei mamare.

Dacă nu puteţi renunţa la pâine, încercaţi să o faceţi în casă, însă nu cu făină albă, ci una integrală.

POPCORNUL. În topul preparatelor dăunătoare este şi pop-cornul pregătit microunde. De cele mai multe ori,porumbul este unul modificat genetic. În al doilea rând conţine foarte multă sare sau arome artificiale. Cel mai rău lucru însă din pop-cornul special pentru microunde este adăugarea de către producători a diacetilului. Un produs chimic care potenţează gustul de unt.

Cu timpul şi folosit în cantităţi mari, consumatorii pot dezvolta bronşiolită, o boală de plămâni. Deocamdată s-a demonstrat doar că fumul produs prin procesarea diacetilului este toxic şi poate provoca într-adevăr boli de plămâni. Însă pop-cornul făcut în casă nu este deloc nociv!

MARGARINA. Este obţiută prin procese chimice, care nu au mare legătură cu industria alimentară.

Nutriţioniştii spun că dacă este consumată cu regularitate aceasta reduce colesterolul bun din sânge şi îl creşte pe cel rău. Mai mult decât atât, margarina poate scădea fertilitatea şi afecta metabolismul. De aceea, specialiştii recomandă să folosiţi unt şi nu margarină. Dacă nu vreţi să consumaţi nici unt, există mereu alternativa vegetală şi anume uleiul de cocos.

OREZUL ALB. Deşi multe femei îl folosesc în curele de slăbire, acesta este asimilat rapid şi se transformă uşor în…grăsime. El este total diferit de orezul integral, care are încă toate vitaminele şi mineralele intacte.

Orezul alb favorizează creşterea nivelului glicemic din sânge, în timp ce, dacă îl alegeţi pe cel brun, energia din acesta se eliberează treptat în sânge şi vă oferă energie pentru întreaga zi.

LAPTELE DE SOIA. Folosit în principal de vegetarieni şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză, în acesta se găsesc extrem de mulţi aditivi. În plus, ultimele cercetări arată că soia, bogată în hormoni femini, poate da peste cap sistemul endocrin.

BATOANE ENERGIZANTE. Deşi par sănătoase, în realitate sunt chiar periculoase. Conţin multă soia, zahăr alb, grăsimi nocive, conservanţi, aditivi şi multă sare. La fel, consultaţi mereu eticheta.

MÂNCĂRURI CONGELATE SEMI-PREPARATE. Deşi sunt accesibile şi uşor de preparat, acestea au un conţinut mare de grăsimi şi sunt extrem de sărace în nutrienţi. În plus, conţin din belşug ingrediente artificiale. Verificaţi mereu eticheta!

Sursa digi24.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*