Ultimele Știri

Alianţa Organizaţiilor Studenţeşti îi provoacă pe cei 14 candidați la prezidențiale

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită opinia celor 14 candidați privind educația și problemele care îi afectează pe tineri, aceștia fiind categoria care lipsește adesea de la vot.

Solicitarea vine printr-o scrisoarea deschisă, ce a pornit de la campania „Nu votezi, Nu contezi!”, lansată luni de ANOSR, prin care studenţii şi tinerii sunt chemaţi să îşi exprime părerea despre candidaţii la cea mai înaltă poziţie din stat. La mai puţin de 24 de ore de la lansarea campaniei, aproape 4.000 de studenţi şi tineri şi-au anunţat deja intenţia de a participa la vot pe un site de socializare folosit de campanie.

În cadrul acestui proiect se evidențiază și faptul că deși avem în țară 2,5 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, doar o foarte mică parte dintre aceștia își exprimă alegerea de a merge la vot. De aceea, categoria tinerilor a devenit principala categorie care alege să absenteze de la vot.

Printre motivele enunțate de tinerii intervievați în legătură cu această problemă, cea mai mare parte a răspuns că aleg să nu se implice în sfera politică sau socială, prin a-și oferi votul, deoarece dețin o mare lipsă de încredere față de clasa politică și nu consideră că aceasta ar fi dispusă să facă ceva pentru ei, indiferent de cine va fi sau nu ales ca președinte al țării.

Tocmai pentru că această categorie s-a retras de la vot întru totul, s-a exclus singură din atenția politicienilor. Dacă această alegere venea ca o sancțiune față de viziunea clasei politice, efectele acestui fenomen s-au întors direct asupra lor prin faptul că nevoile şi interesele lor nu au fost prioritizate de politicieni,  aceștia fiind interesați și îndreptându-și atenția către grupurile sociale care sunt active la vot. Fapt cu totul explicabil.

Prin urmare, cum ar spune însuși politicienii: ”nu votați, nu mâncați!”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Alianţa Organizaţiilor Studenţeşti îi provoacă pe cei 14 candidați la prezidențiale

  1. Morariu Viorel // 21 octombrie 2014 at 20:29 // Răspunde

    D-nul Johannis si-a spus punctul de vedere asupra necesitatii schimbarii sistemului din educatie si sanatate ! Ca profesor si ulterior inspector va face schimbarile necesare unei educatii moderne !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*