Ultimele Știri

Alianța Nord-Atlantică se pregătește de noi exerciții în Marea Neagră

Alianța Nord-Atlantică se pregătește de noi exerciții în Marea Neagră, la acțiune urmând să ia parte militari americani, italieni și spanioli. Acestea vin la scurt timp după încheierea celor mai importante manevre de parașutiști NATO în România.

Exercițiile în Marea Neagră, Sea Breeze 2015, încep astăzi, 31 august, în cadrul acestora fiind folosite distrugătorul USS Donald Cook și un avion de tipul Lockheed P-3C Orion, capabile să transporte arme nucleare.

Zona în care se vor desfășura exercițiile se întinde până la 400 de kilometri lungime, în largul Ucrainei. Perioada în care vor avea loc acestea este 31 august – 12 septembrie.

Aproximativ 2.500 de militari au fost mobilizați pentru aceste exerciții — 1.000 americani, 500 de soldați din alte țări ale Alianței și ale partenerilor săi (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, România, Republica Moldova, Marea Britanie, Suedia, Turcia) plus 1.000 de militari ucraineni, potrivit Agerpres.

Vor fi angrenate în total 15 echipamente, reprezentate de nave, submarine, elicoptere, avioane și vehicule. Scopul exercițiilor Sea Breeze 2015 este acela de a exersa manevre care vor fi dedicate misiunilor de interceptare, luptei împotriva submarinelor și a vaselor mici, precum și operațiunilor de căutare și de salvare pe mare.

Comandantul Flotei a 6-a a SUA, viceamiralul James Foggo este încrezător în schimbările pe care le va produce această acțiune: ”Sunt încrezător că acest exercițiu va duce, de asemenea, la schimburi personale valoroase între marinarii noștri, soldați, aviatori și pușcați marini, ceea ce va duce la legături mai puternice și la unitate în această regiune”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*