Ultimele Știri

Algeria inaugurează prima clinică de ”dezintoxicare” pentru dependenţii de Internet din Africa

Experţii de sănătate ai noii clinici au căzut de accord asupra faptului că utilizarea excesivă a Internetului reprezintă o problemă naţională, conform Al Jazeera.

 „Atunci când vorbim despre dependentă, oamenii se gândesc de obicei la tutun, droguri sau alcool”, a declarat Dr. Hakima Boualem, șeful staff-ului medical al centrului de tratament al clinicii Bachir Mentouri din Constantine, Algeria.

„Dar pentru alţii, lupta este dusă împotriva Internatului – în special Facebook.”

În luna mai, specialistii în studiul dependenţei şi psihologii de la clinica Bachir Mentouri au lansat un program de reabilitare conceput pentru utilizatorii de tehnologie compulsivi, în special pentru utilizatorii reţeleolor de socializare.

Aceasta este prima clinică din Algeria – şi din Africa – ce militează pentru vindecarea acestei dependenţe. Algeria a aderat la o listă tot mai mare de ţări ce au deschis centre de dezintoxicare pentru cei dependenţi de Internet.

În Coreea de Sud, ţară caracterizată de nivelul ridicat al populaţiei dependentă de Internet, o serie de tabere de dezintoxicare au reabilitat deja mii de copii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*