Ultimele Știri

Alexei Navalny, liderul opoziției din Rusia a fost achitat în dosarul Yves Rocher

Alexei Navalny

Un tribunal din Rusia a suspendat pedeapsa primită de Alexei Navalny și au decis achitarea în dosarul Yves Rocher, în care acesta a fost acuzat împreună cu fratele său  Oleg de fraudă.

Condamnarea lui Alexei Navalny a fost considerată o acțiune politică, acesta fiin liderul opoziției din Rusia și un contestatar înverșunat al liderului Vladimir Putin. Cei doi frați au fost  acuzați de un furt estimat la 30 de milioane de ruble, circa 500.000 de dolari.  Alexey a organizat o serie de proteste împotriva guvernului de la Kremlin și a condamnat categoric invazia rusă din Ucraina.

Procurorii ruși au cerut au cerut o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru frații Navalny. Oleg Navalny a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executarea, iar Alexey a fost reținut la domiciliu.  După condamnarea din 30 decembrie 2014, Alexei a declarat că regimul lui Vladimir Putin trebuie distrus.

Alexei Navalny a promis că va scoate 100.000 de mii de ruși în stradă la Moscova de 1 martie, pentru a protesta împotriva politicilor de austeritate implementate de regimul lui Vladimir Putin. Instanța moscovită, afirmă că în cazul lui Alexei Navalny este vorba de o încercare a Kremlinului de a înnăbuși disidența, iar despre cerea procurorilor au spus că „nu se bazează pe lege și nu poate fi luată în considerare”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*