Ultimele Știri

Alexandra Maria Bocşe a fost desemnată cel mai bun student român din Europa

O tânără din Oradea, a primit titlul de cel mai bun student român din Europa. Acest titlu a fost acordat de către Liga Studenților Români din Străinătate.

Alexandra Bocșe, în vârstă de 28 de ani, studiază de mulți ani în străinătate. Ea a ajuns să studieze în Anglia după ce a terminat studiile de licenţă la Facultatea de Ştiințe Politice, Universitatea Bucureşti. A aplicat pentru un program masteral la Cambridge la recomandarea îndrumătoarei tezei de licență, şi astfel a început la Cambridge un program masteral de studii avansate în Relații Internaționale în 2009.

“Mi-am dorit sa studiez Relații Internaționale într-un mediu multicultural şi să am oportunitatea de a învăța de la experți de talie mondială. Din acest punct de vedere, Universitatea Cambridge nu m-a dezamăgit. Am ales în 2012 să revin la Cambridge pentru a-mi continua studiile cu un doctorat”, spune Alexandra.

Momentan este cercetător şi coordonator la Centrul European, Universitatea Cambridge din Marea Britanie şi cercetător afiliat la European Centre for Energy and Resource Security, iar la începutul anului a primit un premiu de care este foarte mândră. A fost desemnată “Studentul român al anului în Europa, nivel post-universitar”.

“M-a bucurat mult acest premiu pentru că el constituie o recunoaştere care vine de acasă, din România. E adevărat că de câțiva ani petrec marea majoritate a timpului în afara țării, dar sunt conectată la ce se întâmplp în România şi sunt foarte interesată de evoluțiile politice şi sociale din țară. Cred că au fost mai mulți factori care au contat în obținerea premiului. În primul rând, faptul că în prezent sunt student doctorand la Cambridge şi fac parte din Colegiul Trinity, cel mai bine cotat, probabil, colegiu din sistemul Oxbridge (care reuneşte universitățile Oxford si Cambridge)”, susţine Alexandra.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*