Ultimele Știri

Alexandra Dulgheru s-a calificat în sferturi la Kuala Lumpur

Alexandra Dulgheru la Malaysian Open

După victoria importantă de ieri a Alexandrei Dulgheru în fața favoritei secunde, Sabine Lisicki, românca a reușit s-o învingă, astăzi, și pe chinezoaica Ying-Ying Duan (116 WTA), scor 6-4, 6-1 pentru calificarea în sferturile de finală.

Alexandra Dulgheru impresionează în Malaysia, ea reușind să se califice în sferturile de finală ale turneului WTA din Kuala Lumpur, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

Românca s-a impus fără emoții în fața chinezoaicei Ying-Ying Duan, scor 6-4, 6-1, după o oră și jumătate de joc. Alexandra a avut un prim set dificil, adjudecat după ce a salvat 4 mingi de break din 5. Duan și-a cedat serviciul de două ori, în condițiile în care Dulgheru a câștigat 65% din punctele jucate cu primul serviciu și 38% din punctele jucate cu returul.

Setul doi n-a mai avut însă istoric, iar Dulgheru s-a distanțat rapid și a pus capăt disputei pe serviciul advers. Ea a terminat ziua cu un procentaj de 72% al frecvenței primului serviciu și cu un singur break cedat. A fost prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare. 

Fosta numărul 26 mondial în 2011, este în sferturile de finală ale unui turneu WTA după un an, când a ajuns în aceeași fază a competiţiei de la Florianopolis, însă a abandonat meciul cu Klara Koukalova din Cehia.

Calificarea în sferturi este recompensată la Malaysian Open cu un premiu de 6.175 de dolari şi cu 60 de puncte WTA, iar în următoarea rundă Dulgheru va evolua în faţa Juliei Goerges, locul 65 WTA şi cap de serie numărul 8.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*