Ultimele Știri

Aleșii locali nu vor putea avea mai mult de două mandate succesive

Conform unei iniţiative legislative aprobate tacit, pe 19 noiembrie, de Camera Deputaţilor, aleșii locali precum și preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali şi judeţeni nu vor mai avea dreptul la mai multe mandate succesive, ci vor putea deține funcțiile numite doar pentru cel mult două mandate.

Înițiativa apelării  la aceste schimbări a aparținut deputaților PDL Cezar Preda și Gheorghe Udriște. Conform noului proiect, o persoană nu poate deține funcţia de primar, consilier local, consilier judeţean sau de preşedinte al unui consiliu judeţean decât cel mult pentru două mandate succesive.

Motivele pe care le-au menționat inițiatorii acestor schimbări sunt acelea conform cărora mai mult de două mandate deținute de o persoană pe funcțiile menționate, duc la crearea unui monopol în jurul acesteia, iar acesta dă naștere acuzațiilor de nepotism sau altfel zis, corupție. De asemenea, aceștia consideră, că odată ce o persoană deține mai mul de două mandate succesive, se creează un sistem politic și instituțional care devine imposibil în competițiile electorale locale.

Decizia de aprobare tacită a acestui proiect se datorează depățirii termenului stabilit pentru data de 15 octombrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*