Ultimele Știri

Alertă teroristă la granița cu România! Doi cetăţeni moldoveni, suspectaţi de legături cu ISIS

Doi cetăţeni moldoveni, suspectaţi de legături cu ISIS, au fost prinși la granița cu România. Aceștia încercau să ajungă în Franța și au fost urmăriţi cu focuri de armă de către polițiști. 

Cei doi, care s-au convertit la islam și susnt suspectați de terorism, au fost prinși de polițiștii de frontieră la granița cu țara noastră. 

Cetățenii moldoveni au fost depistaţi pe malul râului Prut şi aveau cu ei obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică, conform publika.md. Conform investigațiilor, aceștia aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală Franța.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, bărbaţii au fost observaţi în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. Acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal hotarele ţării, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei de persoanele în cauză, una din ele a încercat să fugă. Ca urmare, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să tragă trei focuri de avertisment conform normelor legale.

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Anterior, cei doi au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pentru omor. Mai mult, în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar bărbatul a fost convertit la islam.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*