Ultimele Știri

Live text: Alertă la Kiev, armata rusă a ocupat orașul ucrainean Novoazovsk

Update:

Ambasadorii statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice se vor reuni în regim de urgenţă, vineri dimineaţă, la Bruxelles, pe fondul informaţiilor privind intrarea unor militari ruşi în Ucraina, anunţă surse diplomatice.


O reuniune de urgență a Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, prezidat de către președintele Poroșenko va începe la ora 16:00


Reprezentantul rus la OSCE, Andrey Kelin, a dat un răspuns ferm la acuzațiile lui Poroșenko, spunând că: – „Am spus că nu există o implicare rusă, nu există soldați sau echipamente.” „Acuzațiile referitoare la convoaiele de blindate și de transport au fost audiate în cursul săptămânii trecute, dar și cu o săptămână înainte, ” a declarat acesta. „Toate declarațiile s-au dovedit a fi false atunci, și sunt în curs de a fi dovedit false și acum.” „Nu există nici un sens în aceste acuzații”, a adăugat el. Cu toate acestea, Ucraina va apela la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, a declarat Poroșenko . „Lumea trebuie să prezinte evaluarea de agravare bruscă a situației din Ucraina”, a adăugat el . Poroșenko a adăugat că joi va avea loc o reuniune a Consiliului de Securitate al Apărării și  va elabora planul pentru acțiuni suplimentare.


Președintele Petro Poroșenko acuză oficial Rusia de intervenție militară în Ucraina și cere convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite și, ulterior, al Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat oficial al Administrației de la Kiev.

Decizia este motivată și prin agravarea situației din regiunea Donețk, în special în localitățile Amvrosiivka and Starobeshevo. Poroșenko a mai anunțat că în următoarele ore va fi convocat Consiliul Suprem de Securitate al Ucrainei. În acest context, președintele ucrainian a anulat o vizită oficială în Turcia.

În ultimele 48 de ore, cu o susținere masivă a tancurilor și trupelor ruse, teroriștii din estul Ucrainei au ocupat mai multe localități strategice – nodul feroviar Ilovaisk și portul Novoazovsk. Comandanți ai unităților ucrainiene susțin că dețin informații potrivit cărora rușii pregătesc un atac și asupra orașului Mariupol.

Declarația oficială a președintelui ucrainean Petro Poroșenko

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*