Alertă în Germania! Ce a descoperit un angajat al unui centru pentru refugiați: „A atins cote alarmante. Marchează trecerea la un alt nivel”

  • Adelina Mitrache
  • 30 ianuarie 2016
  • Externe
germania centru refugiati politie

În Germania sporesc tensiunile dintre populație și migranții ce au sosit anul trecut în număr uriaș. 170 de solicitanți de azil au fost evacuați de urgență, după ce lângă clădire a fost găsită o grenadă.

Aceasta nu a explodat, deși avea cuiul scos. Autoritățile germane consideră incidentul deosebit de grav și vorbesc despre un nou nivel de „ură și violență.”

Grenada a fost găsită de unul dintre angajați. Acesta a anunțat poliția, alarmat de faptul că dispozitivul avea cuiul scos. O parte dintre migranții cazați în complex au fost evacuați, iar străzile din apropiere au fost închise, până când geniștii au sosit la fața locului și au detonat dispozitivul într-o explozie controlată.

Dr. Roth, procurorul din Konstanz: „Grenada a fost detonată. Știm sigur că era plină cu dinamită.”

Purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că doar „un noroc chior” a făcut ca grenada să nu explodeze. Centrele pentru migranți din Germania au fost ținta a peste o mie de atacuri pe parcursul anului trecut, de cinci ori mai mult decât în 2014. Iar autoritățile sunt îngrijorate.

Heiko Maas, ministrul german al justiției: „Numărul și gravitatea atacurilor care vizează cămine pentru refugiați au atins cote alarmante. Acest incident marchează trecerea la un alt nivel.”

Situația riscă să se agraveze și mai mult. Până la finalul anului, încă un milion de migranți vor ajunge în Europa, potrivit unei estimări a șefului Frontex. Nou veniții au început deja să schimbe viețile occidentalilor.

Un cântecel popular printre copiii din Austria are mai nou o variantă și pentru cei de credință musulmană. Numele lui Dumnezu a fost înlocuit cu Allah în partiturile destinate elevilor cu origini musulmane. Iar în Germania, primăria din Koln a anunțat crearea unei zone securizate pentru femei în timpul carnavalului din oraș, care începe peste câteva zile.

Este soluția aleasă pentru evitarea unui nou val de agresiuni sexuale, ca cel înregistrat în noaptea de Anul nou. După abuzurile comise de Revelion de zeci de imigranți, au crescut spectaculos vânzările de arme neletale, cu bile și aer comprimat, precum și de sprayuri iritante. Guvernul Merkel tot caută noi măsuri pentru a opri un nou flux de migranți în primăvară.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Odată ce acest pachet legislativ intră în vigoare, migranții nu vor mai putea să-și aducă rudele în țară, timp de doi ani”.

Asta în condițiile în care cancelarul începe să piardă sprijinul populației. Conform unui sondaj, 40 la sută îi cer demisia pentru că a permis ca un milion și 100.000 de solicitanți de azil să vină în Germania, în 2015.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *