Ultimele Știri

Alegerile regionale din Venezuela au fost amânate. Măsurile sunt justificate de ”războiul economic” declanșat de SUA

Alegerile regionale din Venezuela sunt amânate până la mijlocul anului 2017, conform autorităților electorale. Motivul acestei decizii nu a fost clarificat, însă ar putea fi justificată de ”războiul economic” care macină statul sud-american.

Măsurile excepţionale sunt justificate de”războiului economic” declanşat de Statele Unite împotriva Venezuelei şi de prăbuşirea preţului petrolului.

Opoziţia consideră că partidul de guvernământ al preşedintelui socialist Nicolas Maduro încearcă să amâne scrutinul de teamă ca va înregistra un scor dezastruos, având în vedere profunda criză economică care macină statul sud-american.

„Această decizie a Comisiei Electorale este parte a unei evoluţii periculoase a unui regim care în mod clar acţionează în afara limitelor constituţiei,” se afirmă într-un comunicat al coaliţiei de opoziţie.

Mandatele celor 23 de guvernatori statali erau programate să se încheie în luna ianuarie 2017, astfel că se anticipa că alegerile regionale ar urma să aibă loc în luna decembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*