Ultimele Știri

Alegeri prezidențiale SUA: Sondaj realizat după difuzarea înregistrării audio cu limbaj obscen – VIDEO –

donald trump

Aproape 75% dintre alegătorii Partidului Republican vor ca Donald Trump să rămână candidatul formaţiunii la funcţia de preşedinte al SUA, iar, la nivel general, distanţa faţă de candidatul democrat, Hillary Clinton, pare să se fi micşorat, arată primul sondaj după difuzarea înregistrării audio.

Conform unui sondaj efectuat de Politico.com/Morning Consult, efectuat imediat după difuzarea unei înregistrări audio ce surprinde un limbaj obscen al candidatului republican, 45% dintre alegătorii americani cred că Donald Trump trebuie menţinut în cursa prezidenţială, alţi 39% sperând la retragerea controversatului politician.

În rândul electoratului republican de bază, 74% dintre alegători cred că liderii formaţiunii trebuie să îl susţină în continuare pe magnatul new-yorkez, doar 13% optând pentru retragerea susţinerii.

Conform sondajului, la nivel naţional, Hillary Clinton are un avans de 4% în rândul electoratului general, fiind creditată cu 42%, în timp ce Donald Trump are o susţinere de 38%. Vineri, Hillary Clinton avea un avans de 5%.

Experţii Partidului Republican se temeau de pierderea unei părţi a electoratului de bază în contextul scandalului în care este implicat candidatul la funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump, dat fiind că nu vrea să se retragă deşi a pierdut sprijinul unor membri marcanţi, inclusiv a senatorului John McCain.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*