Ultimele Știri

Alegeri în Republicile separatiste Lugansk și Donețk! Alegătorii primesc pâine și legume

În regiunile separatiste Donețk și Lugansk astăzi au loc alegeri pentru numirea liderului și deputaților în așa-numitul Consiliu Popular. Potrivit așa-numitei Comisii Electorale Centrale a „republicii populare Donețk” la alegeri vor participa aproximativ 3 milioane 189 de mii de cetățeni – atâția au participat și la referendumul de la 11 mai.

Aproape 50% din teritoriul „republicii populare Donețk” este controlat de separatiștii proruși, care au decis organizarea acestor pseudoalegeri.

Pot participa la alegeri persoanele de la 16 ani, potrivit așa-numitei Comisii Electorale Centrale a „republicii populare Donețk”.

Sunt deschise peste 360 de secții de votare, transmite Itar TASS.

donbas

Pentru funcția de lider al „republicii populare Donețk” (RPD) candidează actualul așa-numit premier al regiunii Alexandr Zaharcenko, așa-numitul deputat în „Consiliul Suprem” al RPDIuri Sivokonenko și așa-numitul vicepreședinte al Parlamentului Novorosiei Alexandr Kofman.

donbas1

 

Rusia a anunțat ă va recunoaște rezultatele alegerilor în regiunile separatiste. Autoritățile de la Kiev clasifică acțiunile Rusiei drept încălcare a acordului de pace semnat pe 5 septembrie la Minsk, deoarece alegerile în regiunile separatiste nu sunt organizate conform legislației Parlamentului Ucrainei.

Alegătorii care se prezintă la urne primesc produse de panificație și legume, iar imaginile sunt grăitoare. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*