Ultimele Știri

ALDE, magnet pentru penali: Tudor Pendiuc s-a înscris în partidul lui Tăriceanu

Fostul primar al municipiului Piteşti Tudor Pendiuc s-a înscris în ALDE şi ar putea candida la alegerile parlamentare din luna decembrie pe listele acestei formaţiuni politice, în judeţul Argeş. Surse politice susţin că Pendiuc ar urma să deschidă lista ALDE Argeş pentru Senat.

Visul oricărui penal din țara noastră este acela de a ocupa o funcție cât mai înaltă în stat și dacă se poate să aibă imunitate. (nota redacție)

Copreşedintele ALDE Argeş, Simona Brătulescu, a confirmat pentru presa locală că Tudor Pendiuc şi-a depus adeziunea de membru la ALDE Piteşti, exprimându-şi totodată intenţia de a candida la alegerile parlamentare. Simona Brătulescu a mai precizat că încă nu s-a luat o decizie în privinţa candidaturii fostului primar al Piteştiului, listele pentru alegerile din 11 decembrie a.c. fiind deschise.

„Nu vă pot confirma candidatura lui Tudor Pendiuc pe listele ALDE Argeş. Candidaturile confirmate sunt cele validate de Biroul Politic Argeş şi de Comisia de fuziune de la Bucureşti. Vă pot confirma, în schimb, intenţia lui Tudor Pendiuc de a veni în echipa ALDE Piteşti.”

Tudor Pendiuc a fost primar al municipiului Pitești timp de șase mandate, iar la alegerile locale din acest an a candidat ca independent pentru cel de-al șaptelea mandat, pierzând  în fața fostului său subaltern, Cornel Ionica, susținut de PSD.

Fostul edil este trimis în judecată pentru fapte de corupție. Astfel, în 20 martie 2015 procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe și a infracțiunilor de corupție au anunțat că i-au trimis în judecată pe primarul Tudor Pendiuc și pe alte 13 persoane, între care fiica edilului, Emanuela Pendiuc, pentru fapte de corupție.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*