Alcoolul, interzis pentru militarii americani staţionaţi în Japonia. Ce infracțiuni săvârșesc aceștia

  • Nicoleta Ungureanu
  • 7 iunie 2016
  • Externe

Militarii americani staționați în Japonia nu mai au voie să consume alcool, în urma unei hotărâri a Pentagonului. Decizia a fost luată ținând cont de numărul de infracțiuni produse în ultimul timp de aceștia.

Aproximativ 18.600 de militari americani staționează în prezent pe teritoriul Japoniei. Măsurile sunt luate brusc, cu efect imediat, astfel, ”membrii Forţelor Navale americane (din Japonia- n.red.) au interdicţie de a consuma alcool, atât în baze, cât şi în afara acestora. În plus, libertatea de a face deplasări în afara bazelor va fi limitată”, conform informațiilor oferite de Flota a 7-a a armatei americane.

Matthew Carter, comandantul Forţelor navale americane staţionate în Japonia, a transmis faptul că între SUA și Japonia a fost întotdeauna o relație strânsă, iar militarii americani nu ar trebui să riște ca prin acțiunile lor să afecteze această relație: ”Timp de zeci de ani, ne-am bucurat de o relaţie puternică cu poporul nipon. Este imperativ necesar ca fiecare militar american să înţeleagă că acţiunile sale pot afecta aceste relaţii şi alianţa dintre SUA şi Japonia”.

Infracțiunile provocate de militarii americani s-au înregistrat într-un număr destul de mare în ulitimul timp, cel mai recent caz fiind arestarea preventivă a unui militar american, după ce a provocat un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane în timp ce conducea în stare de ebrietate un vehicul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *