Ultimele Știri

Albirea dinților în mod natural

Cu toții ne confruntăm cu nevoia de albirea a dinților. Dinţii pot fi îngălbeniţi de la tutun, de la substanţele care pătează smalţul dar şi de depunerile de placă. Din fericire există și modalități naturale prin care îți poți albi dinții.

Cea mai cunoscută și utilizată metodă de albire este cea folosind bicarbonatul de sodiu. Ca să fie și mai  eficientă, bicarbonatul de sodiu ar trebui combinat cu un praf de sare şi cu jumătate de linguriţă de peroxid de hidrogen. Amestecul poate fi întins pe dinţi cu degetul sau cu periuţa şi, lăsat câteva minute, apoi curăţat cu delicateţe, fără apăsare puternică. Efectul abraziv al bicarbonatului şi capacitatea de albire a peroxidului funcţioneză bine împreună pentru albirea dinţilor.

1

Se mai poate folosi și uleiul de cocos. E foarte greu de găsit în magazine uleiul de cocos însă poți să cumperi și mai apoi să topești untul de cocos. Înainte de a te spală pe dinți se clăteste gura cu acesta timp de un sfert de oră, apoi, după clătire, se poate folosi pasta de dinți. Deși rezultatele se vor obține mai greu, acestă metodă nu afectează deloc smalțul dinților.

1

Conținutul cojilor de banană reprezintă alegerea potrivită pentru menținerea gradului de mineralizare a smalțului la un nivel optim, ci și pentru albirea danturii. Ele sunt bogate în potasiu, magneziu și mangan. Trebuie doar să folosești o dată sau de două ori pe zi, să freci interiorul unei coji pe suprafața dinților.

1

Consumul zilnic de fructe este o soluție naturală de albire a dinților. Placa se depune mai greu atunci când producţia de salivă este mai mare.

1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*