Ultimele Știri

Alba Iulia – ”Tropote în Țara Vinului 2016”: Peste 1.000 de persoane au asistat la concursuri hipice, de călărie și tracțiune

alba

Peste 1.000 de persoane au participat, duminică, la Sărbătoarea ”Tropote în Țara Vinului”, organizată la marginea municipiului Alba Iulia, ce a avut ca principală atracție concursurile hipice, de viteză și tracțiune, la care au fost înscriși peste 50 de participanți cu cai din propriile gospodării, relatează Ziarul Unirea.

Evenimentul ”Tropote în Țara Vinului” se află la XV-a ediție și s-a desfășurat în Poligonul Jandarmeriei de la Micești, într-o zi cu cer senin, soare și temperaturi de primăvară-vară.

La primul concurs, călărie-viteză, s-au întrecut 25 de concurenți pe un traseu de jumătate de kilometru, delimitat de mai multe stegulețe care formau un oval în interiorul căruia participanții nu aveau voie să calce, deoarece riscau să fie penalizați sau descalificați. În finala acestui concurs s-au calificat trei călăreți, care s-au confruntat în aplauzele și uralele spectatorilor. Premiul întâi a fost câștigat de Iulian Miron, premiul II de Marius Pop, iar premiul III a fost obținut de Sergiu Groza.

La al doilea concurs, de tracțiune, au participat 27 de concurenți, iar caii lor au fost puși să tragă o căruță, încărcată cu nisip, ce a avut o greutate de circa 1,5 tone, pe o distanță de 100 de metri cu o diferență de nivel de circa 2,5 metri. Unii cai au fost puși în mare dificultate, nereușind să se miște din loc din cauza greutății atelajului, iar alții au rupt hamul. Câștigătorii au fost desemnați în funcție de timpul în care au ajuns la sosire. Premiul I a fost luat de Vasile Ursu, locul II de către Dan Adam, iar premiul al treilea a fost dat lui Laurențiu Ursu.

În cadrul sărbătorii, spectatorii au votat cel mai frumos cal, acesta fiind al concurentului Dan Felea. Între probe, spectatorii s-au întreținut cu grătare, mici, bere și muzică populară. Concursul de tracțiune a fost foarte greu, a spus unul dintre spectatori, care a apreciat că animalele nu au fost biciuite.

”Am văzut, participanții nu aveau voie să biciuiască sau să lovească în vreun fel animalele la concursul de tracțiune, pentru a le forța astfel să ajungă mai repede la linia de sosire. Asta a fost bine”, a spus un spectator, întrebat cum i s-a părut manifestarea.

Un bărbat a declarat că i-a plăcut mai mult concursul de viteză deoarece a testat și abilitățile participanților. La concurs au participat proprietari de cai din mai multe comune și orașe, iar spectatorii au venit din tot județul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*