Ultimele Știri

Alarmant: România urmează să fie țara fără locuitori

România va înregistra un număr din ce în ce mai mic de locuitori în anii ce urmează. Ne așteptăm la o scădere a populației cu 22 de procente, până în anul 2050, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Evoluţia demografică a ţării noastre, până în anul 2050, este destul de îngrijorătoare, fiind a doua cea mai alarmantă situație din lume, după Bulgaria. România va pierde 22% din populaţie în următorii 35 de ani, adică patru milioane de locuitori, în timp ce Bulgaria va pierde 27%, din totalul de 7 milioane pe care îl are în prezent.

Explicația dată de ONU pentru această situație îngrijorătoare cuprinde o serie de motive: rata scăzută a fertilităţii, mortalitatea infantilă care este la cele mai ridicate cote din întreaga Uniune Europeană cât şi sporul natural negativ. Astfel, pentru ca nivelul populaţiei să revină la 20 de milioane de locuitori, fiecare femeie din România ar trebui să nască minimum doi copii în acest interval de timp, conform experților.

Situația nu va sta la fel și în alte țări, ci din contră, în unele se înregistrează creșteri considerabile ale populației. Spre exemplu, până în 2050, India va depăși populația Chinei. La nivel global, populația va crește de la aproape şapte miliarde acum la 9,7 miliarde până în 2050 şi la peste 11 miliarde până în 2100.

Declinul demografic din țările problematice, pe de altă parte, pune în pericol inclusiv sustenabilitatea sistemului de pensii, susţin specialiştii, care adaugă că ţara noastră are nevoie de redresarea natalităţii responsabile, conform Agerpres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*