Ultimele Știri

Alarmă teroristă pe stadionul din Hanovra! Angela Merkel urma să asiste la meci

hanovra

Actualizare 23:00 – Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a declarat că decizia de anulare a meciului a fost luată în avionul în care se afla cancelarul Angela Merkel. Aceasta a revenit între timp la Berlin.

Într-o conferință de presă, de Maiziere a declarat că a fost o decizie dificilă, deoarece meciul trebuia să fie o demonstrație de solidaritate împotriva terorismului. Fac apel la înțelegere pentru anularea meciului. În această situație, siguranța oamenilor era prioritară”, a spus el. 

Ministrul a arătat că au existat informații credibile privind o amenințare teroristă, dar nu a precizat care a fost sursa acestor informații.

Actualizare 22:40 – Poliţia germană a evacuat Gara din Hanovra şi o sală de concerte. Cancelarul german Angela Merkel a fost dus într-o locaţie sigură de forţele de securitate.


Poliţiştii germani au descoperit un pachet suspect pe stadionul din Hanovra unde urma să aibe loc meciul amical Germania-Olanda. La această partidă urma să participe şi cancelarul german Angela Merkel.

Poliţiştii şi-au dat seama că urmează să aibă loc un atentat terorist şi au evacuat spectatorii în regim de urgenţă. Lângă stadion a fost descoperită şi o ambulanţă, însă până la urma s-a constat că nu existau explozibili în ea. Şeful poliţiei din Hanovra, Volker Kluwe, a declarat că  există un pericol concret de explozie.

„Au fost planuri serioase pentru explozii”, spune Kluwe.”Un atac cu bombă este planificat la stadion astăzi”, a declarat șeful poliției din Hanovra, Volker Kluwe.

Poliţia germană afirmă că teroriştii vroiau să organizeze un atentat pe stadionul din Hanovra. Fani care părăsesc stadionul au fost dezamăgiți și confuzi.

„Au apărut o mulțime de oameni dintr-o dată care ne-a spus că trebuie să părăsim stadionul cât mai repede posibil. Va fi evacuare”, a declarat Angelique Tiebe pentru Reuters .

„Așa că am ieşit afară, nimeni nu știa de ce, chiar și angajații au trebuit să plece, în primul rând au spus că au găsit un costum cu explozibil”, a mai spus aceasta pentru Reuters.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*