Al treilea caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat în România

Al treilea caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat în România, fiind vorba despre un bărbat care s-a întors în urmă cu câteva zile din Republica Dominicană şi care s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca cu febră şi erupţie tegumentară, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 36 ani, care locuieşte la Cluj-Napoca şi a călătorit în Republica Dominicană – zonă activă de transmitere a virusului Zika – în perioada 06 iulie – 13 iulie. A urmat un alt sejur în SUA în perioada 13 iulie – 20 iulie”, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.

Bărbatul a revenit în România în data de 21 iulie iar o zi mai târziu s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca cu simptome de febră şi erupţie tegumentară generalizată. Probele prelevate au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino, iar pe 27 iulie rezultatele au dovedit prezenţa virusului Zika.

Sursa citată anunţă că pacientul este în afara oricărui pericol şi reaminteşte că virusul Zika nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu un pacient infectat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *