Al doilea caz de infectare cu virusul Zika din România. Este vorba despre un copil de 10 ani

Ministerul Sănătăţii anunţă că s-a depistat al doilea caz cu virusul Zika, fiind vorba de un copil de 10 ani. Băiețelul de origine română locuieşte în Guyana Franceză, însă se află în vizită în România.

Copilul se afă în vizită în România de la data de 12 iulie.

Primul caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat în urmă cu o săptămână, fiind vorba de o femeie de 27 de ani, din București. Aceasta a fost internată  timp de două zile la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Femeia s-a prezentat la spital  la o zi distanță de la întoarecerea sa dintr-o excursie în Martinica: „Cazul este unul izolat, legat de o călătorie pe care a efectuat-o într-o zonă cu transmitere activă a virusului”, a explicat Laurenţiu Colintineanu.

Conform unui comunicat de marţi al Ministerului Sănătăţii, “persoanele care călătoresc sau locuiesc în zone cu transmitere activă a virusului Zika trebuie să ştie că virusul Zika se poate transmite prin inţepătură de ţânţar, dar şi prin contact sexual”.

Această boală nu are un tratament specific: „Deşi avem doar un caz izolat, şi poate altul unu, două, trei care vor apărea ca şi cazuri de import, această discuţie ne prilejuieşte să aminim trei idei importante: înainte de a călători într-o zonă exotică este foarte important ca persoana care urmează să călătorească să îşi monitorizeze starea de sănătate”, a asigurat medicul Gabriel Popescu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *