Ultimele Știri

Akos Mora: Mi-am încheiat mandatul

Senatorul PNL Akos Mora a decis să demisoneze din Parlament. Akos Mora a declarat că a fost pus în situația de ași da demisia, nu va mai sta în zona politică și își va vedea de viața lui. Senatorul PNL  a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte.  

În 24 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat recursul formulat de Daniel Akos Mora împotriva sentinţei din 24 februarie 2012 a Curţii de Apel Târgu Mureş.

„Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Senatului României constatarea demiterii de drept din calitatea de senator a domnului Mora Akos Daniel, ca urmare a deciziei definitive şi irevocabile nr. 6289/24.09.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, referitoare la starea de incompatibilitate constatată în cazul acestuia la data de 20.04.2011”,  se arată în comunicatul ANI.

Potrivit Legii 176/2010, „persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*