Aglomerație și ambuteiaje pe Autostrada Soarelui, respectiv în zona stațiunii Eforie Nord și podul de la Agigea

  • Adrian Marinescu
  • 8 august 2016
  • Local
pod agigea

Cozi kilometrice se înregistrează pe Autostrada Soarelui pe banda dinspre Constanța către București, anunță Poliția Rutieră. Probleme se înregistrează și pe drumul DN39 Constanța – Mangalia.

Se circulă mai îngreunat pe raza stațiunii Eforie Nord precum și la Agigea, unde capacitatea de circulație a drumului național este diminuată din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi fiind închise.

Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea (situat pe DN39), conducătorii auto care vin de pe autostrada A4, pot să folosească noul pod. Astfel, înainte de ieşirea de pe autostrada A4 în DN39, aceștia se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 – Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord.

În sens invers (dinspre Mangalia), la ieşirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecţie cu sens giratoriu se părăseşte la a doua ieşire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăseşte primul sens giratoriu la a doua ieşire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

Potrivit autorităților din turism wekeendul acesta au fost peste 200 de mii de oameni la mare. Sunt mai multe cauze care duc la crearea acestor ambuteiaje, în primul rând infrastructura depășită, toate drumurile sunt construite în ani 60-70 și au devenit insuficiente pentru numărul foarte mare de mașini.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *