Ultimele Știri

Aglomeraţie de politicieni la Instanţa Supremă. Printre aceştia se află: Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea

jurnalisti

Ludovic Orban a mers, marţi, la instanţa supremă pentru un nou termen în dosarul în care este acuzat folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, acesta precizând că nu a încălcat legea; la ÎCCJ sunt aşteptaţi şi alţi politicieni printre care Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriel Oprea.

„Aştept să mi se facă dreptate. Nu am vrut să ajung în faţa instanţei. Am ajuns aici ca urmare a unui demers al unui procuror DNA şi aştept să mi se facă dreptate, să se restituie adevărul în privinţa faptelor mele şi, mai precis, aştept ca instanţa să hotărască clar, în baza datelor, că nu mi-am folosit în niciun fel influenţa politică pentru a obţine vreun avantaj sau necuvenit. (…) În 26 de ani de carieră publică nu am fost niciodată bănuit că aş fi fost implicat într-o faptă de corupţie. Sunt un om corect, care a respectat legea, care, poate în comparatie cu mulţi alţii care au trecut prin viaţa publică, am fost un exemplu de corectitudine şi legalitate”, a declarat Ludovic Orban la sediul instanţei supreme.

Procesul a fost amânat pentru 18 octombrie dată la care Ludovic Orban susţine că va da declaraţii în faţa judecătorilor. Procurorii susţin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu, potrivit unor surse judiciare.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au termene în dosarele în care au fost trimişi în judecată şi alţi politicieni: Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Olteanu, Constantin Niţă, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*