Ultimele Știri

Agent de securitate de la o centrală nucleară belgiană, ucis la două zile după atentatele de la Bruxelles

centrala nucleara

La două zile după atacurile teroriste din capitala Belgiei, un agent de securitate al unei centrale nucleare a fost ucis, iar cartela sa de acces furată, scrie sâmbătă dimineaţă publicaţia La Derniere Heure.

Potrviti jurnaliştilor belgieni, cardul a fost inactivat imediat după ce trupul bărbatul a fost găsit în regiunea Charleroi.
 
Poliţia belgiană a refuzat să comenteze informaţia, pentru că o anchetă este în plină desfăşurare.
 
La o zi după atentatele de la Bruxelles, La Derniere Heure a prezentat ipoteza că echipele de atentatori ar fi luat în calcul, ca ţintă a atacurilor, o centrală nucleară, însă o serie de arestări le-a dat peste cap planurile. Pe 17 februarie, aceeaşi publicaţie a scris că directorul programului nuclear belgian ar fi fost spionat chiar de terorişti ai organizaţiei Stat Islamic, însă ministrul de Interne n-a considerat că este necesară ridicarea nivelului de alertă la centrale nucleare. Acest lucru s-a întâmplat abia după tragedia de marţea trecută.
 
În cele două atacuri, de la aeroportul din Bruxelles şi de o staţie de metrou din capitală, 31 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 300 de fost răniţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*