Agent de securitate de la o centrală nucleară belgiană, ucis la două zile după atentatele de la Bruxelles

  • Adrian Marinescu
  • 26 martie 2016
  • Externe
centrala nucleara

La două zile după atacurile teroriste din capitala Belgiei, un agent de securitate al unei centrale nucleare a fost ucis, iar cartela sa de acces furată, scrie sâmbătă dimineaţă publicaţia La Derniere Heure.

Potrviti jurnaliştilor belgieni, cardul a fost inactivat imediat după ce trupul bărbatul a fost găsit în regiunea Charleroi.
 
Poliţia belgiană a refuzat să comenteze informaţia, pentru că o anchetă este în plină desfăşurare.
 
La o zi după atentatele de la Bruxelles, La Derniere Heure a prezentat ipoteza că echipele de atentatori ar fi luat în calcul, ca ţintă a atacurilor, o centrală nucleară, însă o serie de arestări le-a dat peste cap planurile. Pe 17 februarie, aceeaşi publicaţie a scris că directorul programului nuclear belgian ar fi fost spionat chiar de terorişti ai organizaţiei Stat Islamic, însă ministrul de Interne n-a considerat că este necesară ridicarea nivelului de alertă la centrale nucleare. Acest lucru s-a întâmplat abia după tragedia de marţea trecută.
 
În cele două atacuri, de la aeroportul din Bruxelles şi de o staţie de metrou din capitală, 31 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 300 de fost răniţi.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *