Ultimele Știri

AFP: Doamnele de fier care fac să tremure clasa politică românească

kovesi stanciu

Șefa DNA, Laura Kovesi, și șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, „fac să tremure clasa politică românească” prin lupta împotriva corupției, potrivit agenției de presă AFP.

În ultimii ani, zeci de foști miniștrii, deputați, senatori și judecători au fost judecați și condamnați pentru corupție.

Cu toate acestea, „bomba” a fost aruncată abia la începutul lunii iunie, când DNA a anunțat începerea urmăririi penale împotriva premierului social-democrat Victor Ponta, un fost avocat suspectat de conflict de interese în exercitarea funcțiilor sale.

În tot acest timp, Șeful Guvernului, care își susține nevinovăția, refuză să-și dea demisia.

„Procurorii nu vor da înapoi, dacă trebuie să aresteze o mie de persoane care încalcă legea, vor aresta o mie de persoane”, a declarat Laura Kovesi, într-un interviu, adăugând că nu va fi intimidată, în ciuda presiunii puternice la care este supusă.

Kovesi a primit în 2014 un premiu acordat de Departamentul american de Stat pentru „femeile curajoase din întreaga lume” pentru „rolul său crucial în reforma justiției”.

„Am o misiune de făcut și pentru mine asta este cel mai important”, a subliniat Kovesi.

Bilanțul său a propulsat DNA printre instituțiile cu cea mai mare incredere în ochii românilor, cu toate că politicienii sunt departe de a împărtăși același entuziasm.

Doamna Stanciu, șefa ÎCCJ, este caracterizată de agenția de presă ca o femeie francă, fiind unul  din magistrații cei mai respectați din România.

Fosta procuroare de la Galați a declarat că este mândră că a urcat pe scara sistemului judiciar și că a evoluat.

De la alegerea sa ca șefă a ÎCCJ în 2010, numărul de condamnărilor pentru corupție la nivel înalt a crescut brusc, inclusiv în cazurile suspendate timp de mulți ani.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on AFP: Doamnele de fier care fac să tremure clasa politică românească

  1. Doamne de fier? NU-

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*