Ultimele Știri

Afacerile de familie din România, siguranță sau instabilitate?

O mare parte dintre afacerile de familie din România au înregistrat creșteri ale cifrei de afaceri în ultimul an. Este vorba despre trei sferturi dintre afacerile de familie care se bucură de prosperitate în vreme de criză. Aceste afaceri se dovedesc, astfel, a fi o bună investiție, care poate oferi venituri stabile pe vreme de criză.

Potrivit unui sondaj realizat de  PwC Family Business Survey, o companie de audit și consultanță: „74% dintre afacerile de familie din România declară că au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri în ultimul an financiar, însă antreprenorii din ţara noastră sunt mai precauţi decât omologii lor la nivel global în ceea ce priveşte viitorul, ei fiind preocupaţi mai ales de situaţia economică generală şi de înăsprirea competiţiei”.

Cele mai importante provocări la care sunt supuși, însă, antreprenorii unor afaceri de familie în România sunt: nevoia de continuă inovare, instabilitatea pieţei, atragerea personalului cu abilităţi cheie, competiţia acerbă şi globalizarea accentuată.  Cu toate acestea, peste jumătate dintre respondenții români se așteaptă la o creștere economică din parte afacerilor pe care le conduc, în următorii cinci ani.

13% dintre respondenți mizează, însă, pe o creștere agresivă și rapidă. Un an șaptelea sondaj realizat de compania de audit și consultanță a arătat că principalele lucruri de care are nevoie o afacere de familie pentru a crește, sunt: adaptarea rapidă, inovarea eficientă și profesionalizarea felului în care își desfășoară operațiunile.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 2.378 proprietari şi directori de afaceri de familie din peste 40 de ţări, inclusiv România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*