Ultimele Știri

Afaceri suspecte în teatru. Sunt implicate vedete precum Maia Morgenstern şi Anca Sigartău

Un festival de teatru care a costat 400.000 de euro a devenit foarte suspect, ridicând numeroase semne de întrebare în ceea ce privește cheltuirea banilor publici. În aceste afaceri ”suspecte” sunt implicate numele unor actrițe celebre, Maia Morgenstern şi Anca Sigartău.

Teatrul Bacovia din Bacău a organizat, în luna august, Festivalul Theaterstock, pentru care s-au cheltuit 400.000 de euro. Jumătate din această sumă a fost dirijată de conducerea instituției publice printr-un cont al unui ONG nou înființat, potrivit lui Dragoş Pandele, reprezentant al asociaţiei prin care s-au rulat banii şi voluntar la teatru.

Anca Sigartău, managerul Teatrului Bacovia, se află într-o situație complicată, pentru că ar putea fi acuzată de conflict de interese de natură penală.

În martie 2015, Anca Sigartău, vedetă de teatru și televiziune, juca la Teatrul Evreiesc de Stat, condus de Maia Morgenstern. Din motive neclare, primul concurs pentru postul de director al Teatrului Bacovia a fost anulat de Primăria Bacovia. Dup reluarea acesuia, Maia Morgenstern a fost cooptată în comisia de concurs. Desi o avea în subordine prin contract pe Sigartău, Morgenstern nu s-a recuzat. Ba mai mult, așa cum a anunțat viceprimarul Radu Ababei, Morgenstern a semnat o „declarație de imparțialitate”. Pe rolul instanțelor este deja un proces legat de legalitatea concursului, potrivit știripesurse.ro.

Anca Sigartău a ajuns să o contracteze, la rândul său, pe Maia Morgenstern, după relația contract – membru în comisie. Aceast contractare s-a realizat, însă, pe bani publici, în felul acesta instituția de teatru din București a primit o parte consistentă din banii pe care îi avea în buget Theaterstock. Sumele încasate de persoanele fizice au fost trecute tot la secret.

Dar generozitatea noului manager al Teatrului Bacovia a mers mai departe, a invitat la Theaterstock mai multe teatre din București, cu reprezentații în care ea însăși a fost distribuită. Pe bani, desigur.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*