Ultimele Știri

Milioanele, Marioara din Casimcea și Gabriel Oprea

gabi oprea

Marioara din Casimcea, cumnata generalului Gabriel Oprea, reprezintă încă una din bilele negre din trecutul tumultos al ministrului Internelor. 

Gabriel Oprea a fost acuzat de inginerii financiare și însușirea unor bunuri prin fals în acte, astfel de la un amărât de militar ajuns un mare afacerist.

Gabriel Oprea s-a folosit de politică pentru a deveni general cu multe stele şi profesor universitar conducător de doctorate. Lista de doctori făcuţi sub oblăduirea generalului Oprea este în cea mai mare parte un tabel al impostorilor intelectuali. Bineînțeles, chiar și doctoratul său este un plagiat. 

Marioara Oprea cunoscută ca Marioara din Casimcea s-a ocupat cu diferite înșelăciuni, fapt pentru care a primit o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu executare și o pedeapsă complementară de 4 ani  prin interzicerea unor drepturi prevăzute de art. 64 lit. c) C. pen.

Marioara din Casimcea a țepuit societatea SC C.F. SA Braşov prin emiterea unor file cec fără acoperire. Compania SC C.F. SA Braşov a sesizat faptul că a fost țepuită de Marioara Oprea, însă aceasta  a emis alte file cec pentru ai liniștii pe administratorii companiei. Bineînțeles și aceste file cec nu aveau acoperire. Pentru aceste fapte Marioara Oprea a aterizat direct la penitenciarul Târgșor. 

Marioara a fost o expertă în furt și înșelăciuni, având mai multe dosare penale pe aceste spețe. 

”În temeiul art. 334 C. proc. pen. s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatei O.M. din infracţiunea de înşelăciune în formă simplă, prevăzută de art. 215 alin. (1), (4), (5) C. pen., în cea de înşelăciune în formă continuată prevăzută de art. 215 alin. (1), (4), (5) C. pen., cu aplicarea art. 41 alin. (2) – art. 42 C. pen., deoarece inculpata a săvârşit la diferite intervale de timp, acte de executare, în realizarea aceleiaşi hotărâri infracţionale, respectiv aceea de a înşela partea civilă, emiţând cec-uri, deşi ştia că pentru valorificarea lor nu există provizia necesară, în scopul de a obţine pentru sine un folos material injust, producând astfel părţii civile o pagubă cu consecinţe deosebit de grave.

S-a mai reţinut că, încă de la data emiterii primei file cec, firma inculpatei nu avea în cont suma necesară achitării contravalorii bonurilor de compensare achiziţionate de la partea civilă, aşa cum chiar inculpata a declarat cu ocazia audierii, nepreocupându-se de asigurarea sumelor necesare, nici cu ocazia emiterii ulterioare a celorlalte file cec pe care a realizat-o, în condiţiile în care cunoştea lipsa disponibilului.

SC C.F. Braşov SA – prin emiterea celor două cec-uri fără acoperire şi prin inducerea în eroare – i-a fost cauzat un prejudiciu total de 4.215.000.000 ROL, din care s-a recuperat suma de 2.077.279.000 lei, în cursul procesului penal şi ca atare, în mod corect instanţa de fond a obligat inculpata la diferenţa de 2.137.720.751 ROL cu titlu de despăgubiri civile la care s-a adăugat indicele de inflaţie.” – se arată în motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Julian Rosengren, un fost partener de afaceri al generalului, i-a acuzat pe Gabriel Oprea, Marioara Oprea, Oprea Sanda și Șaimovici llie de înfăptuirea următoarelor infracțiuni într-o plângere către DNA: înșelăciune, abuz de încredere, gestiune frauduloasă, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu și constituirea unui grup infractional organizat.

Cum a devenit milionar Gabriel Oprea?

„N-am nici o pată în cariera mea publică“, afirma generalul Oprea. După ce povestea primului milion al fostului ministru al Apărării a devenit subiect de presă, acesta a ţinut să informeze publicul, printre lacrimi de crocodilozaur, că nu a fost toată viaţa bugetar: „În februarie 1993 am trecut în rezervă, la cerere, şi pînă în 2001 am fost asociat în mai multe firme. Nu am fost niciodată administrator de firmă“.

Se pare că tovarășu general a uitat de existența actelor!

oprea

Imediat după revoluţie, Gabriel Oprea se asociază cu un cetăţean suedez, Julian Rosengren. Acesta din urmă era un tip fugit din ţară pe vremea lui Ceauşescu şi care, după multe aventuri prin State, se reîntoarce în ţară şi deschide mai multe firme, printre care şi RCS, societate prin care devine primul importator al produselor Macintosh.

Pe lângă aceasta, suedezul îşi mai face alte două firme în care se asociază cu Gabriel Oprea, Delta Design SA şi Romline Trading SA. Aceasta din urmă este înregistrată la Registrul Comerţului în data de 21 octombrie 1992, adică înainte cu un an ca Oprea să fie trecut în rezervă, la cerere.

Doi ani mai tîrziu, din societate se retrag doi parteneri, iar Oprea este împuternicit ca administrator al societăţii. Între timp, suedezul fusese încarcerat, pe motive de evaziune, ceea ce i-a dat mână liberă lui Oprea să radieze firma şi să facă dispărute bunurile ei. Adică nişte spaţii comerciale, imobile şi alte bunuri aflate în capitalul societăţii. Toate în timp ce suedezul îşi aştepta frumos, după gratii, expulzarea, singura de altfel decisă în România pentru o infracţiune de evaziune fiscală.

oprea1

marioara

„Informaţiile privind relaţiile mele cu domnul Julian Rosengren sunt jumătate greşite şi jumătate imprecise”, s-a apărat, atunci, Gabriel Oprea, într-un comunicat de presă.

„Era vorba despre două spații comerciale, cu suprafață totală de 200 de mp, la parterul unui bloc din sectorul trei, într-o zonă fără vad comercial”, afirma generalul Oprea. 

Antecontractul nr. 1 – Art. 1 Societatea Comercială ”Delta Design S.A.” vinde și dl. Gabriel Oprea cumpără spațiul comercial în suprafață de 138 mp, situat în București, str. Tina Petre, nr. 5, Bl. L41, sector 3.

Antecontract nr. 2 –  Articolul 1. Societatea Comercială ”Delta Design S.A.” vinde și Societatea Comercială ”Romline Trading S.A” cumpără spațiul comercial în suprafață de 113 mp situat în București, str. Tina Petre, nr. 5, Bl. L41, sector 3.

 


Citește și: Milionarul Gabriel Oprea: Casele, mașinile și milioanele de euro din conturile ministrului Internelor


„Nu doresc să înşirui restul marilor vânzări, care mă duc cu gândul la afirmaţiile tale publice despre coloană vertebrală, moralitate sau integritate. E ceva penibil şi se înşiruie într-un lanţ care începe de la Mercedesul cumpărat de mine, trece prin amărâtul acela de televizor din vremea când te văitai că nu ai şi prin spaţiul de la parterul blocului «tău» din Calea 13 Septembrie pentru care s-au chinuit mulţi, trece printre maşinile mele ajunse la prietenii tăi şi ajunge unde? La primul miliard făcut din spaţiile de pe Str. Tina Petre nr. 5, care au fost pietre de consolidare ale «onoarei» de care vorbeşti”, îl acuza Rosengren pe Gabriel Oprea, într-un mesaj trimis prin fax.

„Am motive serioase să afirm că Oprea Gabriel era în absolută cunoştinţă de cauză, că urma ca împotriva mea să fie luată măsura arestării preventive. Astfel, în mai multe ocazii, mi-a propus direct sau prin intermediari să îmi asigure ieşirea din România, dar de fiecare dată am refuzat acest lucru, având convingerea că procesul juridic va fi unul corect, însă m-am înşelat şi la data de 13 aprilie 1993 am fost arestat preventiv. (…)

Deşi în cauza respectivă s-a instituit, de către organul de cercetare penală, măsura sechestrului asigurător, spaţiile (n.n. – comerciale) menţionate care fac obiectul acestei plângeri nu au făcut parte din bunurile asupra cărora s-a aplicat această măsură. Astfel, prin manopere frauduloase, fals şi uz de fals, înşelăciune şi abuz de încredere, dar şi prin complicitatea numitului Şaimovici Ilie (n.n. – notar) şi a altor persoane necunoscute, numitul Oprea Gabriel aplică o formă de autenticitate acestor acte private, le acordă număr de înregistrare fără a le înregistra undeva şi, deşi privesc tranzacţii diferite, aceste înscrisuri primesc acelaşi număr de înregistrare ,,89bis” din aceeaşi dată respectiv 12 martie 1993. Aceasta, evident, în absenţa vreunui act care logic ar fi trebuit să poarte numărul 89.

Mai mult decât atât, le dă şi o formă legalizată, prin complicitatea numitului Şaimovici Ilie, care în ceea ce priveşte autentificarea identităţii şi prezenţei mele în faţa lui, foloseşte datele de identificare luate dintr-un act de identitate al meu. Actul de identitate era însă furat, anulat şi fără valoare juridică la acea dată aşa cum reiese şi din dovada de la Poliţia suedeză. Ulterior acestei manopere frauduloase, numitul Oprea Gabriel împreună cu Sanda Oprea operează o serie de modificări în structura acţionariatului SC Romline Trading SA în lipsa oricăror puteri sau autorizări din partea mea, ca acţionar majoritar. Ca rezultat, numitul Oprea Gabriel, împreună cu Sanda Oprea, reuşeşte să înstrăineze aceste spaţii la un preţ considerabil către SC Bancpost SA şi, prin manopere frauduloase, să îşi însuşească suma rezultată din această vânzare frauduloasă”. – se arată în plângerea depusă de Rosengren. 

Plângerea lui Julian Rosengren a rămas uitată prin sertare, dar Marioara din Casimcea, cumnata generalului, a ajuns la pușcărie pentru alte fapte similare(înșelăciune).

Se pare că domna Marioara Oprea este singura piedică pentru generalul Gabriel Oprea în obținerea funcției de prim-ministru al României. Gabriel Oprea și-ar dori acestă funcție, dar cum spune dânsul locul lui e pe Securitate Națională și binenînțeles în interesul național. 


opea-hayssamCitește și: Legături periculoase, Omar Hayssam și Gabriel Oprea

 

 


OPREACOZMACitește și: VIDEO: Cum a ajuns bodyguardul lui Miron Cozma, general cu 4 stele și șef peste guverne

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Milioanele, Marioara din Casimcea și Gabriel Oprea

  1. Special! Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem o oferta cu totul speciala si noua pentru cei doritori sa colaboreze cu noi si sa lucreze in timpul liber sau full-time, la alegere. Castigurile sunt imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna! Dar solicitam seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:ionene68@gmail.com

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*