Aeroportul din Bruxelles va fi complet operaţional. Când va fi gata

  • Adelina Mitrache
  • 29 martie 2016
  • Externe

Săptămâna trecută, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

CITEȘTE ȘI: Tinerii din Bruxelles sunt recrutați de ISIS: ‘Fă alegerea corectă în viața ta!’

Directorul aeroportului Zaventem, Arnaud Feist, a anunţat marţi că va dura cel puţin câteva luni pentru ca aeroportul să fie complet operaţional după atentatele de săptămâna trecută, care au devastat terminalul de plecări şi au atras atenţia asupra vulnerabilităţilor măsurilor de securitate, în timp ce primii angajaţii încep să se întoarcă la muncă, transmite BBC.

CITEȘTE ȘI: Bruxelles: Ce susține avocatul suspectului eliberat, Faycal Cheffou

De asemenea, Feist a precizat că aeroportul va fi redeschis miercuri, la o săptămână şi o zi după atentatele teroriste, în care au fost ucişi 15 oameni şi alţi peste 100 au fost răniţi, însă va funcţiona la o capacitate de doar 20%. Însă, zborurile Tarom spre Bruxelles vor continua să aterizeze la Amsterdam până miercuri inclusiv.

Compania care operează aeroportul Zaventem a anunţat că efectuează marţi teste pentru a determina dacă reparaţiile temporare sunt satisfăcătoare pentru siguranţa pasagerilor. Mai mult de 800 de angajaţi s-au întors la muncă pentru a testa o zonă de check-in temporară. De asemenea, au fost implementate noi măsuri de securitate în clădirea temporară şi bagajele pasagerilor vor fi verificate înainte de a ajunge în terminalul de plecări.

Aeroportul Zaventem se va deschide doar dacă obţine aprobarea executivului şi nu va putea depăşi un trafic de 800-1000 de pasageri pe oră, în timp ce traficul era de cinci ori mai mare înainte de atentate.

”Structura temporară nu are capacitatea să absoarbă numerele pe care le înregistram înainte de atentate. Deşi structura clădirii este intactă, vom reconstrui totul, de la sistemul de aer condiţionat la birourile de check-in. Totul va dura câteva luni”, a precizat CEO-ul aeroportului Zaventem.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *