Ultimele Știri

Adrian Severin, audiat la ÎCCJ în dosarul ”Mită la Parlamentul European”

Fostul parlamentar Adrian Severin este audiat de judecătorii Instanței Supreme în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Ancheta se apropie de final, iar fostul parlamentar va afla decizia definitivă.

Adrian Severin este acuzat că a luat bani de la ziariști sub acoperire de la „Sunday Times” pentru a depune mai multe amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.  În primă instanță, ÎCCJ l-a condamnat în pe Severin la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, însă decizia a putut fi contestată.

„La suma menționată se adăuga și suma de 4.000 de euro pe zi pentru orice acte efectuate de parlamentar, în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente. În contextul discuțiilor din perioada ianuarie — martie 2011, Adrian Severin le-a pretins celor două persoane, potrivit înțelegerii, suma de 12.000 euro, lăsându-le să creadă că are influență asupra a doi deputați din Comisia juridică, a raportorului Comisiei pentru afaceri economice și monetare din legislativul european, precum și asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina să introducă un amendament la proiectul de Directivă al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, în sensul intereselor clienților companiei pe care cei doi susțineau că o reprezintă”, susțin procurorii.

Potrivit DNA, în vederea încasării sumei de 12.000 euro, Adrian Severin a emis o factură pe care a trimis-o pe mail uneia dintre cele două persoane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*