Ultimele Știri

Adrian Sârbu a fost reținut în dosarul Mediafax! Prejudiciu de 26 milioane de euro

Adrian Sârbu

Fostul șef al MediaPro, Adrian Sârbu, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului General.

Adrian Sârbu este urmărit penal pentru instigare la evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Acesta va fi dus mîine în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 26 de milioane de euro.

Adrian Sârbu a fost ridicat, luni, de procurorii de la Parchetul General și dus la audieri, în dosarul Mediafax.

Acesta nu a dori să facă declarații înainte de audieri. Sârbu este chemat în dosarul Mediafax, în care este acuzat de evaziune fiscală de peste 26 milioane de euro.

De asemenea, mai multe firme și angajați din fostul imperiu PRO, parte din el trecut la Adrian Sârbu prin trustul de presă Mediafax Group, sunt direct vizate de anchete. Presa a vehiculat numele a mai mulţi jurnalişti cunoscuţi, apropiaţi de Adrian sârbu, care au fost audiaţi în acest caz, dar nu au existat confirmări ale Parchetului.

Sute de angajați sau foști angajați care au avut legătură cu trustul lui Sârbu au fost audiați în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscală.

Trustul de presă deţinut de omul de afaceri Adrian Sârbu, Mediafax Group, şi-a cerut insolvenţa la finalul anului trecut.

Cererea de intrare în insolvență a fost formulată la secţia comercială a Tribunalului Bucureşti, motivul invocat fiind cel al incapacităţii de plată în care societatea se află în prezent, dar şi din cauza datoriilor pe care aceasta le are către ANAF.

Mediafax Group este trustul care deţine, printre altele, site-urile gandul.info, prosport.ro, zf.ro, apropo.ro, mediafax.ro.

În print, Adrian Sârbu deține Ziarul Financiar și tot el este proprietarul celei mai mari agenții de presă private din România, Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*