Ultimele Știri

Adrian Mititelu: Universitatea Craiova mi-a fost luată pentru a fi predată lui Mihai Rotaru

adrian mititelu

Adrian Mititelu a cerut, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care sunt judecaţi Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, ca LPF şi FRF să îi plătească daune şi ca magistraţii să restabilească starea de fapt anterioară dezafilierii Universităţii Craiova, adică să înregistreze în campionat o entitate sportivă cu aceeaşi denumire şi în aceeaşi competiţie.

Avocatul unei părţi civile a cerut ca Adrian Mititelu să fie audiat la acest termen ca parte vătămată, dar şi ca parte civilă, aceeaşi solicitare fiind făcută în cazul lui Gigel Preoteasa, un văr al lui Mititelu. Ceilalţi avocaţi prezenţi la Tribunalul Bucureşti s-au opus acestei cereri, având în vedere că judecătoarea Otilia Bomboş a anunţat că este ultimul termen al procesului. 

După ce solicitarea i-a fost acceptată, Mititelu a declraat că se constituie parte civilă în cauză.

„Îmi menţin cererea de constituire ca parte civilă, având în vedere că eu şi membrii familiei mele suntem acţionari la FC Universitatea Craiova SA. Împreună avem 75 la sută. Sumele cu care ne-am constituit părţi civile sunt cele menţionate în scris şi mai solicităm repunerea în situaţia anterioară”, a precizat Mititelu.

El a mai arătat că există o legătură între faptele inculpaţilor şi falimentul clubului de fotbal şi că solicită Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) şi Federaţiei Române de Fotbal (FRF) să înscrie o structura sportivă cu acelaşi nume în competiţia în care ne aflam în iunie 2011″.

„Am pierdut foarte mult. Precizez că formulez aceste cereri în numele întregii familii, iar eu am şi dreptul de uzufruct asupra tuturor celorlalte acţiuni”, a completat Mititelu.

În sala de judecată, după ce judecătoare l-a apostrofat în legătură cu tonul ridicat pe care vorbeşte, Mititelu a adus o serie de acuzaţii celor prezenţi. Astfel, el a arătat că faptele au fost premeditate cu mult înainte de momentul excluderii FC Craiova din campionatul intern.

„S-a urmărit să mi se ia clubul cu scopul de a-mi prelua FC Craiova de către o altă persoană juridică, de către o societate patronată de Mihai Rotaru„, a arătat Mititelu în declaraţia consemnată la dosar.

El a mai arătat că, din punctul său de vedere, FC Craiova nu a avut asigurată o apărare pertinentă, avocatul clubului fiind angajat de către inculpaţii din acest dosar, astfel fiind controlată masa credală a FC Craiova SA.

Cu câteva minute înainte ca instanţa să dea cuvântul pe fond avocaţilor, Mititelu, fără apărător, a depus un înscris potrivit căruia una dintre părţile civile, FCU Craiova, a intrat în insolvenţă în urmă cu câteva zile.

„În aceste condiţii, vă rog să constataţi că este lipsă de procedură. Societatea nu a fost citată la noul administrator judiciar”, a cerut fostul patron al echipei de fotbal.

Imediat, un alt avocat al altei părţii civile a depus la dosar o cerere de sesizare a Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate. Judecătoarea Bomboş l-a acuzat pe Mititelu că a încearcă să tergiverseze procesul, moment în care acesta i-a replicat că nu poate susţine asta  „din moment ce până acum aţi dat termen din 45 în 45 de zile”.  

În final, magistratul a dispus amânarea procesului pentru 4 mai. 

În dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi fostul şef al LPF Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în iunie 2013, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii pentru a obţine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru.

În acelaşi dosar mai sunt judecate FRF şi LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi sustragere de sub sechestru.

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că, la 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club „U” Craiova SA, prin încălcarea gravă a statutului federaţiei. În acest sens, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir şi-au folosit influenţa şi autoritatea faţă de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF, susţin procurorii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*