Ultimele Știri

Administrarea penală din subordinea edilului Robert Negoiță! Panseluțe și platani doar pe hârtie

negoita

Jaf ca-n codru la Administrarea Domeniului Public București SA. Unitatea subordonată Primăriei Sectorului 3 a tocat peste 2,5 milioane de lei pe plantații inexistente, arată un raport al Curții de Conturi, care a sesizat Direcția Națională Anticorupție. Banii au ajuns la două dintre firmele de casă ale Primăriei Sectorului 3, Concelex SRL și Eurolex AG Consult SRL.  

În septembrie 2012, Consiliul de Administrație al Administrării Domeniului Public București (ADPB) SA a aprobat planul de investiții pentru reabilitarea pepinierei sectorului 3, din strada Releului, la care nu se mai lucrase din 2007. Lucrările de defrișare, de curățare a pământului, forarea de puțuri și instalarea serelor au fost estimate la 400-500.000 de euro.

Deși avea capacitatea de a reabilita pepiniera, având în obiectul de activitate ”amenajarea şi întretinerea spaţiilor verzi, lucrări de salubrizare, defrişări, toaletări vegetaţie”, ADPB SA a preferat să externalizeze această operațiune. Contractul a fost dat, fără licitație, firmei Concelex SRL, aparținând omului de afaceri Daniel Pițurlea. Cunoștințe vechi, primarul Robert Negoiță și Daniel Pițurlea au în comun pasiunea pentru construcții. Ambii sunt dezvoltatori imobiliari.

Contractul, în valoare de 2,5 milioane de lei, semnat la 1 noiembrie 2012, avea ca obiect ”amenajare teren 9 hectare, împrejmuire gard, perimetru pietonal betonat/dale de piatră aferent împrejmuirii cu gard (pe interior), sistem de irigații, sistem de iluminat, drumuri de acces pietruite în interiorul pepinierei”. Însă Concelex SRL a fost un simplu intermediar al afacerii. După ce a luat lucrarea, forma dezvoltatorului imobiliar a cesionat-o altei societăți, Eurolex AG Consult SRL, care mai primise contracte de la Primăria Sectorului 3.

Citește continuarea articolului pe Cetățeanul.net

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*