Ultimele Știri

Adio Visa şi Mastercard

În urma îngheţării conturilor oligarhilor ruşi în luna martie  de către cele două mari companii americane Visa şi Mastercard, Rusia  se află în căutarea unei alternative, respectiv China UnionPay. China UnionPay intenționează să elibereze 2 milioane de carduri în Rusia în următorii trei ani. În locul logo-ului Visa și MasterCard pe cardurile de credit, ATM-uri, precum și puncte de vânzare cu amănuntul, rușii vor începe să vadă cele trei cuvinte „China. UnionPay. ”  China UnionPay a apărut pentru prima dată în 2002 pe piața internă chineză ca o alternativă la Visa și MasterCard, dar sa extins rapid la nivel internațional, iar acum este deja numărul unu în ceea ce privește cantitatea de cărți de credit din lume. Cele mai mari bănci din Rusia – VTB- Gazprombank, Promsvyazbank, Alfa Bank, MTS, și Rosbank- fac deja pregătirile tehnice, pentru implementarea cardurilor Union Bank.

visa„VTB24 utilizează deja carduri  China UnionPay în rețeaua de ATM-uri, iar acum banca este în negocieri cu acest sistem de plată pentru a începe achiziționarea de către comercianții cu amănuntul”, a transmis biroul de presă al VTB24 printr-un comunicat oficial.

UnionPay deja funcționează cu succes în Australia și Canada, iar depozitele sunt legate atât de moneda locală cât și de yuani. În total, UnionPay operează în 142 de țări. UnionPay China va fi o soluție temporară pentru Rusia de a se desprinde de  Vest în timp ce se pregăteşte să lanseze propriul sistem de plată, care ar putea fi funcţional peste 2-3 ani, conform unor surse oficiale din industria de profil rusă.

china_union_pay

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*