Ultimele Știri

Adio ”liberté, égalité, fraternité”: Franța restrânge drepturile cetățenilor

hollande

Atentatele teroriste din 13 noiembrie lasă urme adânci asupra societății franceze. Guvernul de la Paris a decis să restrângă unle drepturi pentru cetățenii săi, astfel putem spune că celebrul motto, ”liberté, égalité, fraternité”, devine istorie.

Franța se prevalează cu ajutorul unui articol din Convenția Drepturilor Omului care îi permite să ia măsuri extraordinare în perioade de război.

Potrivit articolului 15, orice stat semnatar poate decide cât şi cum suspendă din aceste drepturi – de la libertatea de mişcare şi cea de întrunire, la restricţionarea activităţii politice a unor cetăţeni. Nu se pot face derogări de la drepturi fundamentale ca acela la viaţă, interzicerea torturii sau munca forţată.

Încă nu se cunosc date despre drepturile cetățenești pe care vrea să le suspende statul francez. Autoritățile de la Paris au decis momentan, să retragă cetăţenia franceză persoanelor condamnate pentru acte de terorism, dar şi pentru imamii radicali care recrutează adepţi pentru grupările teroriste.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*