Adevărul din spatele alimentelor destinate copiilor. Cât de nesănătoase sunt și ce boli grave cauzează

Alimentele destinate copiilor au de cele mai multe ori un gust deosebit de plăcut, însă nu sunt deloc sănătoase pentru cei mici. Acestea sunt intens procesate, aditivate și pline de conservanți, determinând apariția unei game largi de afecțiuni.

Aproape orice aliment ambalat într-un pachet, cutie sau tub trece printr-o procesare, lucru ce cauzează probleme de sănătate. Un exemplu de produs procesat este laptele, care deși pare sănătos, vom descoperi că nu este în totalitate așa. El este de obicei introdus în ambalaj după ce este încălzit pentru a fi distrusi toți microbii (pasteurizat), apoi răcit și transportat în camioane în supermarket și magazine; poate fi transformat și în brânză, iar cel degresat este separat și vândut ca smântănă sau unt.

Legătura dintre alimentele procesate și problemele de sănătate la copii a fost dovedită prin numeroase studii, de-a lungul timpului. Bolile cauzate de produse procesate pot fi: ADHD (tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție), diabet de tip 2, autism, obezitate, cancer sau scăderea nivelului de inteligență.

În ceea ce privește scăderea nivelului de inteligență, un studiu publicat în Revista de Epidemiologie și Sănătate Comunitară a demonstrat o legătură între consumul alimentelor procesate înainte de vârsta de 3 ani și nivele de IQ mai reduse la vârsta de 8 ani. Studiul a înregistrat o diferență de cel puțin 5 puncte în plus pentru cei acre au avut parte de o alimentație sănătoasă în primii 3 ani de viață.

Sunt cunoscute multe substanțe chimice care se adaugă la alimentele procesate, însă în ceea ce privește alimentația celor mici, subtanțele care se găsesc cel mai adesea în produsele destinate lor sunt colorantul galben 5, colorantul galben 6 sau tartrazina. Acestea se găsesc în mii de produse etichetate drept pentru consumul copiilor, inclusiv în băuturi carbogazoase, bomboane, cereale, bezele și multe altele. Conform unui studiu recent desfășurat de Universitatea Columbia din cadrul Institutului Psihiatric al Statului New York, acestea contribuie la simptome de ADHD la copii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *