Data oficială a ieșirii Marii Britanii din UE. Theresa May lansează acuzații la adresa oponenților: ”Insultă inteligența poporului britanic”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 octombrie 2016
  • Externe
Theresa May

Theresa May îi acuză pe cei care se opun deciziei Marii Britanii de a ieși din UE că ”insultă inteligența poporului britanic”. Premierul anunță ca Brexit va avea loc până cel târziu în luna aprilie a anului 2019.

Nu există intenția de a da înapoi după ce britanicii au decis ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, anunță May. Premierul a atras din nou atenția asupra faptului că Marea Britanie își va controla singură imigrația, după Brexit.

Britanicii și-au exprimat ”clar” părerea cu privire la apartenența la UE, menționează acesta.

În ceea ce îi privește pe oponenți, Theresa May declară: ”Ei nu încearcă să ducă Brexit-ul într-un punct bun, ci încearcă să-l ucidă prin această întârziere”.

Theresa a făcut cunoscut că guvernul său va abroga European Communities Act din 1972 care a reglementat aderarea Marii Britanii la blocul comunitar european, iar abrogarea va avea efect din momentul în care Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *