Ultimele Știri

Acuzații extinse pentru Marian Vanghelie

Marian Vanghelie a fost adus, astăzi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde i s-a adus la cunoștință extinderea cercetările în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Primarul suspendat al sectorului 5 se află în arest preventiv de aproximativ patru luni, iar DNA a extins cercetările în dosarul acestuia. Astfel, Vanghelie a săvârșit 23 de infracţiuni de corupţie, provocând un prejudiciu de 90 de milioane de lei.

„S-a făcut o extindere a urmăririi penale, în sensul că i s-a explicat domnului primar mai în concret în ce constau învinuirile și practic am ajuns la situația în care este acuzat pentru opt infracțiuni de abuz în serviciu, opt infracțiuni de luare de mită și șapte infracțiuni de spălare de bani. Procurorii au simțit nevoia să expliciteze printr-o ordonanță de extindere în ce constau învinuirile aduse”, a declarat avocatul lui Vanghelie, Cezar Bivolaru.

El a precizat că Marian Vanghelie nu a dorit să dea declarații în fața procurorilor, însă va da întotdeauna declarații în fața judecătorilor.

„În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei. Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte”, susține DNA.

„Comisionul” respectiv a fost plătit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul vărului primarului, Mircea-Sorin Niculae și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

„Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace SRL și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de Vanghelie, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare ale unor astfel de contracte au fost printre altele și societățile București SA, Fashion Brand Management SRL și Economat Sector 5 SRL”, potrivit DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*