Ultimele Știri

Acuzații dure: ‘Rusia manipulează!’

Șeful Statului Major al Marii Britanii, general Nick Houghton, a acuzat Rusia de utilizarea rețelelor de socializare pentru manipularea opiniei publice în Ucraina, Estonia și Georgia, relatează agenția de presă RIA Novosti.

manipulare

‘Această tactică este folosită de Rusia, de exemplu, în Ucraina, Estonia și Georgia și implică o combinare a armei informaționale, activității în domeniul cibernetic, contrainformațiilor, spionajului, mijloacelor de luptă economică și războiului prin intermediari/proxy-war’, a afirmat el, descriind acțiunile Rusiei drept ‘tactici militare ale timpurilor moderne’.

‘Într-un secol informațional, toate actele de violență fizică sunt însoțite de o componentă online, rețelele sociale sunt folosite pentru a manipula opinia publică și percepția’, a declarat generalul Nick Houghton, într-un discurs rostit miercuri într-o conferință pe teme actuale de securitate la Royal United Services Institute (RUSI).

În prezent se duce un mare război mediatic pe plan internațional, a declarat miercuri, la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ‘Se duce demult. Nu este vorba de un joc mare, ci de un mare război informațional’, a afirmat Peskov, într-o intervenție la postul Rossia-24 al televiziunii publice ruse.

Războiul informațional între Occident și Rusia, o reminiscență a războiului rece, a revenit la ordinea zilei după deteriorarea relațiilor dintre Moscova și cancelariile occidentale în urma implicării acesteia în situația din Ucraina în 2014.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*