Acțiunile, petrolul și lira au revenit pe creștere, însă investitorii sunt în continuare îngrijorați

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iunie 2016
  • Economie

Aparenta stabilizare a pieței este marcată de îngrijorările investitorilor referitoare la efectele pe termen lung ale Brexit-ului asupra economiei mondiale. Acțiunile europene și cotațiile petrolului au revenit marți pe creștere, după două sesiuni de deprecieri semnificative

În jurul orei 11:50, indicele pan-european Stoxx Europe 600 consemna o apreciere de 2,6%, după ce ieri a scăzut cu 4,1%, până la cel mai redus nivel începând cu jumătatea lunii februarie, potrivit MarketWatch.

Bursa londoneză era în creștere cu 2,2%, cu doar două companii care înregistrau scăderi. Acțiunile Randgold Resources și Fresnillo se depreciau cu 1,8%, respectiv 2,3%, după ce în ultimele ședințe s-au apreciat puternic, în condițiile în care investitorii au cumpărat masiv aur, activ de refugiu în perioade volatile.

 Lira sterlină se tranzacționa la 1,3303 unități în raport cu dolarul american, în urcare cu 0,6% față de referință, după ce anterior a crescut cu peste 1%. Luni noapte, moneda britanică a coborât pe bursa de la New York la 1,3121 unități,  un nou minim începând cu anul 1985, conform Profit.ro.

Retrogradarea calificativelor suverane acordate Marii Britanii de agențiile Standard & Poor’s (S&P) și Fitch Ratings nu pare să influențeze investitorii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *