Ultimele Știri

ACORD: Salariul minim va crește de la 1 mai

bani

Anul nou vine cu vești bune pentru români. Reprezentanţii sindicatelor, ai patronatelor şi cei ai Guvernului au ajuns la o înţelegere în privinţa salariului minim. Acesta va creşte la 1.250 de lei de la 1 mai.

UPDATE 11.02. Salariul minim va ajunge la 1.250 de lei de la 1 mai. La această soluţie s-a ajuns în urma negocierilor dintre Guvern, sindicate şi patronate.

Decizia finală va fi luată mâine în şedinţa de Guvern.

Negocieri privind majorarea salariului minim pe economie au avut loc şi ieri, iar sindicaliştii au plecat nervoşi după cele cinci ore de discuţii. Sperau ca Guvernul să fie de acord cu majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie. Guvernul a venit însă cu o altă variantă – creşterea salariul minim de la 1 mai. Până atunci ar urma să se facă un studiu de impact, pentru a vedea efectele financiar-bugetare ale măsurii.

Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa: „Am repropus macar o corectie la pierderea pe care salariatii o vor avea, pierderea de la 1.050 pe 4 luni de zile sa fie redistribuită pe următoarele luni, adică de la 1 mai să se aplice 1275 lei. Dacă nu se crește salariul de la 1 ianuarie, vom avea mișcări din 15 ianuarie.”

A fost a doua rundă de negocieri între sindicate, patronate şi ministerul Muncii, în ultimele două săptămâni. Guvernul se teme că majorarea salariului minim de la 1 ianuarie ar afecta mediul de afaceri.

Dumitru Costin, președintele BNS: „Mediul privat beneficiază cu generozitate de modificările de cod fiscal, e principalul beneficiar al celor 7 mld de lei lichidități care vor rămâne în firme, ca urmare a ce o să producă intrarea în vigoare a codului. Nu era o mare problema pentru mediul economic, fusese discutat de Ponta. Modul în care se comportă guvernul asta e dezamăgitor.”

Propunerea de majorare a salariului minim la 1 mai va fi trimis Consiliului Economic şi social şi ar urma să fie adoptată de Guvern în şedinţa de miercuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*