Ultimele Știri

Acord între Ucraina şi Rusia pentru încetarea focului: Petro Poroşenko s-a înţeles cu Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko au discutat la telefon despre modalităţile de ieşire din criză în Ucraina, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.  Biroul de presă al lui Petro Poroşenko a anunţat că Vladimir Putin şi Petro Poroşenko s-au înţeles, în sensul încheierii unui acord între Ucraina şi Rusia pentru încetarea permanentă a focului în estul Ucrainei. Anunţul a fost făcut în urma convorbirii telefonice dintre Petro Poroşenko şi Vladimir Putin. În cursul acestei convorbiri telefonice, cei doi preşedinţi au discutat „despre criza militară şi umanitară din Ucraina”, potrivit purtătorului de cuvânt.

„Liderii au schimbat opinii despre prioritatea acordată încetării vărsării de sânge în sud-estul ţării. Punctele de vedere ale celor doi preşedinţi privind mijloacele de ieşire din această criză gravă corespund în mare parte”, a afirmat Dmitri Peskov.

Cei doi şefi de stat s-au văzut la Minsk, pe 26 august, în cadrul unui summit regional la care au participat, de asemenea, reprezentanţi ai Uniunii Europene. Acesta nu a condus însă la o detensionare a situației din Ucraina.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Acord între Ucraina şi Rusia pentru încetarea focului: Petro Poroşenko s-a înţeles cu Vladimir Putin

  1. Oare? Asa a fost si ultima oara… pace pana maine

    Si bineinteles, rebelii (necontrolati de Rusia, of course)…. vor fi vinovati.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*