UPDATE: Prelungirea cu şase luni a sancţiunilor impuse Rusiei de UE, aprobată de ambasadorii statelor membre

  • Adelina Mitrache
  • 21 iunie 2016
  • Externe

Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au prelungit marți, cu șase luni, sancțiunile economice dure adoptate împotriva Rusiei în vara lui 2014 pentru presupusa sa implicare în conflictul ucrainean, au declarat surse diplomatice europene, citate de AFP și Reuters.

UPDATE: Ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, marţi, prelungirea cu şase luni a sancţiunilor economice impuse Rusiei în vara anului 2014, au declarat pentru AFP mai multe surse, informează Le Figaro online.

Decizia ambasadorilor, care ar trebui oficializată vineri, vizează prelungirea sancţiunilor pană la data de 31 ianuarie 2017, acestea fiind în prezent valabile până la finalul lunii iulie, potrivit Le Figaro şi DPA.

Pe lista sancţiunilor se află în principal bănci, companii petroliere şi de apărare ruse.

Aceste sancţiuni au afectat considerabil economia Rusiei, care a răspuns printr-un embargo în ceea ce priveşte produsele agroalimentare provenind din Uniunea Europeană.

În următoarele zile ar urma să fie luată decizia oficială la nivel de miniștri de prelungire până la 31 ianuarie 2017 a acestor sancțiuni care expiră la sfârșitul lunii iulie.

Sancțiunile vizează în special băncile și companiile petroliere și industria apărării din Rusia și au penalizat dur economia rusă.

Moscova a decretat în schimb un embargou asupra importurilor agroalimentare din UE.

După mai mult de doi ani de sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu anexarea de către aceasta a peninsulei ucrainene Crimeea și cu sprijinul acordat rebelilor din estul Ucrainei, Uniunea Europeană intenționează să supună unei ample analize politica sa față de Moscova în a doua jumătate a acestui an. 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *