Ultimele Știri

ACL depune la Cameră proiectul de lege privind votul prin corespondenţă

ACL va depune, miercuri,17 septembrie,  la Camera Deputaţilor, proiectul de lege privind votul prin corespondenţă. Se solicită dezbaterea acestuia în procedură de urgenţă pentru a fi adoptat până la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a anunţat deputatul PNL Gabriel Andronache.

Deputatul ACL, Gabriel Andronache, le solicită ”colegilor din arcul guvernamental” să susțină acest proiect de lege. Acesta a declarat că scopul PSD este de de a fi cât mai puțini români în străinătate care să voteze, deoarece românii din străinătate nu îi avantajează.

Inițiatorii ACL doresc ca prin acest proiect de lege să elimine posibilitatea de fraudă electorală şi să simplifice birocraţia, astfel încât să existe o prezenţă cât mai mare la vot a românilor din afara graniţelor ţării.

Explicația lui Andronache în privința acestui proiect de lege a fost următoarea: ”AEP transmite buletinul de vot însoţit de dovada pentru exercitarea votului prin corespondenţă cetăţeanului a cărui cerere a fost validată. Cetăţeanul votează şi transmite votul său în plic sigilat însoţit de dovada exercitării votului prin corespondenţă. Transmiterea se efectuează prin poştă. AEP primeşte plicul cu votul exprimat prin corespondenţă şi îl transmite Biroului Electoral Special, care se înfiinţează şi funcţionează conform modului de organizare prevăzut de lege pentru Birourile Electorale de Circumscripţie”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*